Maag en darm

Maag en darm

Voor het reinigen van je maag en darm

De maag en darm zijn allebei belangrijke organen die zorgen voor de spijsvertering, dus zijn ze erg essentieel voor een optimale leven. Een ongezonde maag en darm kan namelijk voor diarree, krampen bij de buik, overgeven, misselijkheid, diabetes, haaruitval en meer veroorzaken.

Om een ongezonde maag en darm te voorkomen heeft een persoon natuurlijk een gezonde eetpatroon nodig, want voeding gaat door deze twee organen heen, dus is het erg belangrijk om erop te letten welke voedingsmiddelen in worden genomen om de maag en darm zo gezond mogelijk te houden.

Voedingsmiddelen met vet zijn erg slecht voor de darmen en maag ze kunnen namelijk de ingewanden irriteren en de zuurgehalte in de maag verhogen. Dit kan problemen creƫren, zoals brandend maagzuur. Wat bij het eten goed is voor een persoon is rustig en goed kauwen. Veel mensen eten snel hun eten waardoor het niet goed gekauwd is. Hierdoor is het eten te groot voor de maag om te verteren. Wat verder ook noodzakelijk kan zijn is regelmatig bewegen. Dit komt, omdat lichamelijk beweging de knijp-en-duw beweging van de darm stimuleert. Deze beweging is nodig voor een goede spijsvertering. Als dit niet gebeurt kunnen de darmen namelijk langzamer werken. Als dit het geval is kan de ontlasting zich minder snel verplaatsen. En dit kan leiden tot obstipatie.

Roken is ook ongezond voor de maag en darm, omdat het de slijmvlies van de slokdarm, maag en darmen beschadigt. Rokers hebben sneller last ontstekingen in het spijsverteringskanaal. De sluitspier tussen de slokdarm en de maag kan hierdoor slechter te werk gaan. Hierdoor gaat maaginhoud gemakkelijker in de slokdarm. Als dit gebeurt kan een persoon last krijgen van brandde maagzuur. Naast roken en beweging kunnen bepaalde producten ook de maag en darmen gezond en schoon houden. Alfaco heeft de juiste producten die zorgen voor een gezonde maag en darm.

You've just added this product to the cart:

X